Lidmaatschap

Er zijn verschillende soorten lidmaatschappen:

Basis Lidmaatschap:
Indien u lid wordt betaald u € 25,- per jaar.

Basis Lidmaatschap + vriend: 
Vriend is de aanduiding van leden die naast hun contributie bereid zijn financieel te investeren in het kapitaal van de Coöperatie. Dit kapitaal is noodzakelijk om nieuwe bouwplannen te ontwikkelen en bestaande bouwplannen te realiseren. Deze leden treden toe tot de groep Vrienden en laten dat vergezeld gaan van een Vriendschapsbijdrage van € 100,- € 250,- € 500,- of € 1000,-.
Het totaalbedrag wordt dan € 25,- + het door u gekozen bedrag.

Basis Lidmaatschap + bewoner:
Het belangrijkste doel van de Coöperatie is het bouwen van woningen die passen in het beschermd dorpsgebied van De Rijp. Leden kunnen dit kenbaar maken door toe te treden tot de categorie leden die wordt genoemd “Bewoners”, mits zij aannemelijk kunnen maken dat zij werkelijk betrokken zijn bij De Rijp. Dit kan bestaan uit geboorte, familiebanden, woonhistorie, schoolbezoek (Jozefschool), of op een andere wijze die het bestuur van de coöperatie bij het betreffend plan passend vindt. Een lidmaatschap garandeert geen toewijzing, maar is wel voorwaarde voor toewijzing.
U betaalt slechts het basis lidmaatschapsbedrag van € 25,- per jaar

Basis Lidmaatschap + zakelijk partner:
Belangrijk voor De Rijp als relatief kleine gemeenschap is het voortbestaan en succes van veelal kleine en middelgrote lokale en regionale bedrijven. Zij bieden niet alleen werk aan inwoners van De Rijp en omgeving, zij maken ook deel uit van de onzichtbare infrastructuur waar ons materieel en immaterieel erfgoed op steunt en als zodanig is het belangrijk dat zij actief worden betrokken bij onderhoud en nieuwbouw van woningen in het historische hart van De Rijp.
Het totaalbedrag van dit lidmaatschap is € 100,-